Claudiu Studio Foto

Dansul si portretistica

Reena este din India si a hotarat sa se mute in Bucuresti. Este o dansatoare talentata intr-unul dintre cele mai vechi stiluri traditionale. Stilul de dans, foarte potrivit cu muzica, este cu totul altceva decat acceptam noi ca fiind dans. Miscarile sunt lente, uneori sacadate, dar intotdeauna pline de un simbolism care scapa necunoscatorilor.

Costumul este foarte important, completeaza miscarea si intregeste efectul vizual. Am aflat ca este lucrat manual in intregime si ca nu este deloc ieftin.

dansatoare indianca in studio

 

Fotografia nu este cel mai bun mijloc de a surprinde miscarea, dansul, dar am incercat sa redau o parte din ciudatenia pozitiilor, eleganta gesturilor si expresia unica fiecarei miscari. Exista atata armonie in aspectul fizic incat nu stii daca costumele sunt facute sa ajute miscarea, sau daca miscarea respectiva a fost nascuta special pentru a pune in valoare costumul.

Studio-ul foto in care lucrez nu este foarte mare, asa ca am avut oarece probleme cu miscarile ample. Am lucrat cu mare placere cateva ore, incercand sa o pun pe Reena in diverse pozitii sau miscari, bucurandu-ma de spectacolul adhoc facut de artista indianca.

dansatoare in miscare

 

Reena este chemata sa performeze la multe din actiunile culturale ale ambasadei, iar de curand a deschis, undeva in Crangasi, o scoala de dans. Ii urez succes.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*