Claudiu Studio Foto

Exemplu de folosire a luminilor de studio in biserica

Aveti mai jos doua exemple si metode diferite. Poate pentru multi diferenta aceasta nu conteaza, dar aceasta diferenta este ceea ce deosebeste rezultatul unui fotograf nunta profesionist de cel al unui amator. Eu, daca as fi client, as alege fotografia a doua si as insista ca nunta mea sa fie fotografiata in acest mod.

Fotografii realizate la o nunta catolica, in timpul ceremoniei.

fotografie facuta doar cu blitzul de pe aparatul foto

Aceasta poza a fost realizata numai cu blitzul de pe aparat, cum procedeaza cei mai multi fotografi la nunta.

 

fotografie cu 2 lumini de studio plus blitzul de pe aparat

Aceasta fotografie a fost realizata cu doua blitzuri de studio puse pe stative si avand umbrele, plus blitzul de pe aparat.

Fotografia de mai jos n-ar fi putut fi realizata fara aportul celor trei blitzuri. In general, bisericile sunt „intunecoase” pentru aparatul de fotografiat. Daca s-ar fi folosit doar blitzul de pe aparat in poza ar fi aparut doar preotul si poate cei din primul rand de banci, in rest… bezna. Sunt colegi care folosesc camera cu un ISO mare pentru a capta din lumina ambianta, dar este o solutie de compromis pentru ca lumina ambianta este diferita de cea a blitzului si poate da in poze tente rosiatice, portocalii sau galben-verzui, in functie de sursele de lumina din biserica (becuri incandescente, tuburi cu descarcari in gaze, becuri economice).

Biserica catolica de mai jos este foarte lunga, iar cele 4 candelabre, din care doar doua erau aprinse ar fi dat o lumina foarte slaba, chiar si in cazul folosirii unui ISO mare (3200). In plus lumina ar fi venit de sus si ar fi creat umbre inestetice pe fetele invitatilor.

poza cu adancime data de luminile de studio

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*