Claudiu Studio Foto

Fotograf de nunta

fotograf nunta in studio

Un fotograf de nunta are datoria sa creeze, printre altele, si scene pline de mister. Religios vorbind, nunta este o taina, iar o taina inseamna ceva misterios, care se releva numai cunoscatorilor. Asa si in fotografie, lumina releva mireasa, iar intunericul pastreaza atmosfera tainica, enigmatica. Aici, doua lumini au fost atent plasate pentru ca mirii sa primeaca lumina direct pe fata si atat. Imaginea a fost obtinuta in studio si are si un grad de prelucrare, dar iluminarea a fost decisiva. Tonarea in sepia a venit doar sa mai adauge un plus de stil.

 

fotografie nunta in bar

Aceasta fotografie a fost creata pentru a pune in evidenta profilul frumos al miresei. Am folosit o masa din restaurant, am imaginat o postura in care mirele sa sarute mana miresei si am pus o lumina cu umbrela, pentru a crea o iluminare difuza, perfecta pentru mireasa. Mirele a fost iluminat cu o lumina dura, mai potrivita unui barbat. Toate aceste amanunte sunt decizii pe care fotograful trebuie sa le ia in mod constient si rapid, incercand sa-si materializeze viziunea artistica.

 

poza nunta in biserica iluminare profesionala

De obicei bisericile sunt prost luminate si de aceea imi aduc propriul echipament pentru a pune mirii in cea mai buna lumina (frecvent o umbrela mare care difuzeaza lumina si o alta lumina in spate pe fundal). Poza de mai sus isi depaseste conditia de instantaneu, tocmai datorita calitatii luminii.

 

nunta in Hotel Radisson

Hotelurile ofera locatii generoase si fundaluri interesante nu numai pentru un fotograf de nunta, dar si pentru privitor. Din nou, lumina difuza a umbrelei ajuta mireasa sa arate excelent in aceasta fotografie. Fundalul a fost expus separat folosind un ISO mai mare.

 

trash the dress dupa nunta la mare

Natura ofera intotdeauna un spectacol uimitor, doar ca un profesionist „ajuta” un pic lumina existenta, naturala, cu un blitz care sa adauge unele detalii, fara a strica atmosfera. Aici am preferat o scena mai dinamica, fara sa pierd calitatea luminii.

 

nunta in hotel inainte de biserica

Fiecare are propriul stil, propria abordare. Nu sunt fotograful care castiga concursuri internationale, dar sunt profesionistul care te face sa arati cu adevarat bine. Asta este filozofia mea. Mireasa trebuie sa arate cel mai bine in fotografiile de la nunta ei. Altfel, inseamna ca nu mi-am facut bine meseria.

Sunt adeptul fotografiei glamour si de aceea incerc sa pun mireasa in cea mai buna lumina, in cea mai buna pozitie, sa o fac sa fie cea mai frumoasa. Ma ajuta uneori si improvizatia, numai ca nu ma pot baza doar pe asta si deseori imi pregatesc cu atentie fiecare scena.

Inamicii fotografiilor de calitate sunt timpul scurt si stresul, ambele prezente din belsug la o nunta. Eu sunt obisnuit sa lucrez sub stres, dar mirii nu. Daca se poate, recomand ca sedinta foto sa se faca intr-o alta zi, dedicata numai fotografiei, in care totul se poate face pe indelete. Gasiti aici o ofera de pret pentru foto video machiaj si coafura pentru doua zile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*