Claudiu Studio Foto

Fotografia de mancare

Fotografia de mancare sau food photography este un gen super-specializat in care alimentele, mancarurile, preparatele dupa diverse retete sunt subiectul principal. Dificultatea acestui gen consta in faptul ca cei care gatesc cu adevarat bine nu stiu sa fotografieze, iar fotografii nu stiu sa gateasca.

burger cu cartofi

Propietarii de restaurante sau de localuri fast-food doresc imagini de calitate cu mancarurile pe care le prepara. Cele mai multe dintre ele sunt gustoase, dar nu sunt neaparat si aspectuoase. Cum este prezentata mancarea pe farfurie conteaza mai mult decat orice altceva, vorbim aici despre plating sau plate styling. Orice chef care se respecta va pune armonie in farfuria pe care o pregateste. Tehnicile corecte de a gati, tratamentul termic corect al carnii va produce si culori care sunt placute fara aportul photoshop-ului. Aveti mai jos un exemplu datorat unui bucatar desavarsit, Chef Orlando Zaharia, pregatit in restaurantul Pagaia.

friptura pregatita de Chef Orlando

Va invit sa remarcati culoarea fripturii, mai ales cum o puteti vedea in detaliu de mai jos si va garantez ca nu am prelucrat aceasta culoare in photoshop.

detaliu culoare friptura

Ca fotograf ma pricep sa aranjez mancarea in farfurie, sa-i dau un pic de forma si sa adaug unele elemente de culoare, dar nu ma pot compara cu un Chef autentic, care a fost scolit sa faca asta si pe deasupra a capatat si experienta si mai are si un pic de talent. Ce pot eu sa fac foarte bine este sa accentuez texturi folosind lumina laterala si sa aduc detalii aproape de privitor, sa fac sa se inteleaga ca mancarea nu numai ca arata bine, dar si ca are gust delicios.

friptura de peste

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*