Claudiu Studio Foto

Fotografie de arhitectura – interioare si exterioare

fotografie de interior cu piscina
detaliu interior piscina
piscina albastra arhitectura cu coloane
interior jacuzzi
bar de lemn
interior bucatarie
bucatarie dotata
interior al unui living room cu decoratiuni
interioare living room cu fotolii de piele
living room cu semineu aparent
camera de lucru cu decoratiuni interioare de lux
dormitor cu dressing
alt dormitor
home theater
dormitor mare
interior arhitectura hol de intrare

Aveti nevoie de fotografii cu sediul firmei dv? Ati nimerit in locul potrivit. Indiferent daca este vorba despre peisaj, fotografie de amplasament, de arhitectura, de interior, de exterior, de decoratiuni interioare sau de imobiliare, sunt gata sa raspund cererilor dv.

Firmele de decoratiuni interioare sau de amenajari interioare si de finisaje au nevoie de fotografii profesionale de calitate in portofoliu propriu, pentru a arata ce sunt in stare. La fel, firmele de constructii si cele de arhitectura si design isi fac cunoscute realizarile prin imagini sugestive. Din pacate, in multe cazuri, aceste firme se multumesc cu poze ieftine facute de amatori, cu echipamente precare (telefon mobil, camera point and shoot). De asemenea, renderile 3D nu sunt un substitut pentru fotografia de arhitectura si interioare.

Vanzatorii de imobilare folosesc pentru anunturile lor imagini de slaba calitate. Cei care vand proprietati si apartamente de lux stiu cat de importante sunt fotografiile facute de un profesionist si ca niste imagini superbe reusesc sa vanda mai repede si mai bine.

Prefer de multe ori sa lucrez dupa apusul soarelui, cand intunericul incepe sa ascunda din elementele atat de pitoresti, dar uneori suparatoare ale Bucurestiului, cum ar fi masini parcate, cabluri, stalpi, gunoaie… Elementele de arhitectura se vad foarte bine seara, mai ales daca iluminatul cladirii a fost fost facut de un arhitect sau de o firma specializata.

Pentru imagini de interioare folosesc lumini de studio, de multe ori in combinatie cu lumina ambianta. Depinde foarte mult si de preferintele dv. Se poate folosi lumina artificiala, prezenta in interior care poate crea o atmosfera mai calda, sau lumina naturala ce intra pe ferestre, pentru o lumina mai rece. Se poate face si un amestec din cele doua, plus combinatii cu blitzurile pe care le aduc in locatie. Ca interioarle sa para mai mari, mai aerisite, bineinteles, ca se foloseste aproape in exclusivitate un obiectiv superangular.

Imaginile se pot prelucra in photoshop, scotandu-se cabluri, pete de rugina si alte detalii nedorite. Se pot face si panorame de interior sau exterior prin montarea a mai multor imagini. Urmariti linkul pentru a vedea cum se poate face o panorama a unui obiectiv si cum se poate ajunge in acest fel la printuri de dimensiuni foarte mari.

 

Alte articole despre fotografia de arhitectura

  • Interioare din frizeria Ciufolici Interioare din frizeria CiufoliciFrizeria Ciufolici a fost gandita ca un loc in care copiii nu doar sa se tunda, ci sa se joace, sa se simta bine, atat ei, cat si parintii. Firma a folosit un foarte talentat designer care a gandit si realizat efectiv toate decoratiunile si mobilierul din interior. Dificultatea principala a fost data de faptul ca ... citeste in continuare
  • Despre panorama in fotografia de arhitectura Despre panorama in fotografia de arhitecturaPanorama ca mijloc de evitare a unor limitari tehnice Sunt situatii in care panorama facuta din mai multe cadre este mijlocul de a depasi unele limitari, cum ar fi: distanta focala a obiectivului foto nu este suficient de scurta pentru a prinde intreaga cladire intr-un singur cadru nu exista suficient spatiu pentru a mari distanta dintre subiect si ... citeste in continuare
  • Restaurantul Pagaia 2 Restaurantul Pagaia 2Am fost solicitat sa fotografiez interioarele restaurantului Pagaia 2 din Bucuresti. Locatia nu avea geamuri, iar lumina artificiala prezenta, desi placuta pentru clienti, era nesatisfacatoare pentru fotografii de interior de calitate. Cum restaurantul este unul de tip fast-food, am ales sa obtinem un look care sa spuna „curat” si „luminos”, dar fara sa fie rece ... citeste in continuare
Spread the love