Claudiu Studio Foto

Fotografierea de masini

Fotografierea automobilelor sau a motocicletelor, in conditii optime, se face in studiouri foto specializate. Dupa stiinta mea nu exista un astfel de studio la noi in tara si asta pentru ca nu exista o cerere pentru astfel de fotografii. Aveti exemple de fotografii cu masini pe acest site si puteti vedea cu usurinta care este calitatea acestor imagini. Asadar trebuie abordate alte tehnici si metode pentru a obtine fotografii de calitate cu masini.

O parte din iubitorii sportului auto isi tuneaza propriile masini pentru obtinerea de performante mai bune sau a unui aspect iesit din comun. Dupa ce cheltuiesc sume importante de bani pentru tuning, din pacate, isi fac poze cu telefonul si cu asta, basta! Noi credem ca frumoasele lor masini merita o soarta mai buna.

O solutie este fotografierea pe timp de noapte a automobilului printr-o metoda laborioasa. Se cauta un loc cat mai intunecat, se aseaza masina pe pozitie si se incepe fotografierea care dureaza cateva ore. Aveti mai jos rezultatele unei astfel de sedinte foto, pe timp de noapte, cu o masina netunata.

ToyotaC-HR din fata fotografie de noapte

Toyota C-HR din spate imagine de noapte

Toyota C-HR interior

Care sunt conditiile pentru o sedinta foto cu masina, pe timp de noapte?

In primul rand masina trebuie sa fie spalata atat in interior cat si in exterior. Sesiunea foto se va face la cel putin o ora dupa apusul soarelui, in nopti fara luna. Pentru ca fotografierea se face de pe trepied, cu timpi lungi de expunere, prezenta lunii ar influenta negativ iluminarea autovehiculului. Se va alege un loc cat mai intunecos, departe de becuri stradale sau reclame luminoase. Este bine ca toate led-urile de la bord sa fie functionale si sa nu aveti martori de bord care se aprind. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca toate luminile masinii functioneaza: faruri, pozitii, stopuri, lumini de ceata.

Clientul primeste imagini cu automobilul in trei pozitii, din fata, din spate, din lateral si o fotografie cu interiorul – bordul si volanul. Se pot face si portrete in picioare cu clientul langa masina.

Spread the love