Claudiu Studio Foto

Fotografii de reclama

Fotografia de reclama este un domeniu vast si incadrarea lui la fotografia de produs este oarecum incompleta pentru ca reclama poate promova si servicii sau companii.

Fotografia de reclama poate avea finalitate diferita, poate ajunge in reviste, pe afise, pe bilboard-uri, ca inscriptionari pe masini, pe pliante si nu in ultimul rand pe internet (website-uri de prezentare, online advertising, etc.) si poate sustine produse, servicii, idei, promotii.

Fotografia de reclama poate fi obtinuta in studio, dar de multe ori este necesara o locatie speciala, sau elemente de decor specific.

sapun organic in decor cu flori

In exemplul de mai jos au fost necesare cateva elemente care sa dea impresia ca pustiul se afla la masa si se bucure sa consume din produsele lactate respective. Scena a fost trasa in studio.

fotografie de reclama la produse lactatereclama cu doi copii

 

Urmatoarele reclame au presupus tot o sedinta in studio si apoi o prelucrare digitala. Ambele reclame au inclus personaje care fac diverse lucruri.

reclama cu o fata blonda
Reclama cu personaje

 

 

In cazul de mai jos a fost nevoie de o locatie care sa arate cu adevarat luxoasa si practic putem spune ca locatia a fost definitorie pentru reclama, apoi iluminarea si modelul au intregit imaginea. Atentia pentru detaliu si elementele de stil au contribuit la efectul pe care aceasta reclama ar trebui sa-l aiba.

reclama la o casa de moda

 

Aici era nevoie de un poster, de un afis pentru o piesa de teatru si au fost folosite cele 3 actrite care chiar apar in spectacol si care au pozat in studio. Au trecut intai pe la sedinta de machiaj ce era indispensabila pentru ca actritele trebuiau sa arate ca niste clovni.

afis de teatru

Mai jos puteti vedea o fotografie obtinuta intr-un showroom de mobila, folosita intr-o campania de advertising pentru o firma care vindea cu predilectie mobilier de lux de birou. Targetul tinta il constituiau barbatii de afaceri, asa ca elementul feminin a adus eleganta si interes.

reclama la mobilier de birou
 

In ultimul exemplu este o abordare de studio pe fundal negru pentru o firma italiana de ochelari. Cerinta clientului a fost ca reclama sa contina un fotomodel feminin, dar datorita nehotararii in alegerea fotomodelului, am decis ca fata sa fie neclara si a iesit mai bine asa.

reclama ochelari fundal negru reclama ochelari de vedere

 

In teorie, ar trebui ca o agentie de publicitate sa vina cu conceptul reclamei si sa spuna ce urmareste. In realitate, unori conceptul este apanajul clientului si nu intotdeauna este potrivit scopului reclamei. Uneori vin eu cu conceptul si cu ideea de realizare, bazandu-ma pe faptul ca am avut o agentie de advertising timp de 10 ani.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*