Claudiu Studio Foto

Fundalul negru in fotografia de produs

Datorita folosirii intensive a fotografiilor de produs pe site-uri de vanzare online, cele mai multe imagini, in ultima vreme, sunt cu fundal alb. Totusi, in anumite situatii fundalul negru este de preferat, mai ales atunci cand obiectul este unul de lux, sau cu pretentii si cand se doreste ca acesta sa fie prezentat intr-o maniera rafinata.

Uneori, impreuna cu fundalul negru se foloseste si reflexia, asa cum este in exemplul de mai jos. Aici fundalul negru este perfect potrivit cromatic pentru cutiile si bomboanele aurii, adaugand o nota de eleganta si mister. Reflexia aduce un plus de interes vizual si adanceste senzatia de tridimensionalitate. Reflexia poate fi puternica, ca dintr-o oglinda, sau mai estompata. Aici s-a preferat varianta estompata, care este mai potrivita in acest caz. Imaginile au fost produse pentru Boutique Cadeaux si au acceptul companiei de a fi prezentate pe acest site.

produs pe fundal negru si cu reflexie

Fotografiile de acest gen sunt utile si ca imagini de reclama, putand fi folosite in mai multe scopuri, de exemplu pentru bannere pe site.

Editarea fundalului negru se face, ca si la alb, ori prin tifetare, ori prin adancirea nivelului de negru. Reflexia se poate obtine pe o oglinda sau pe stiplex negru. Pe oglinda se lucreaza mai greu decat pe plexiglas, asa ca de cele mai multe ori, plexiglasul este alegerea evidenta a fotografului.

Nu orice subiect se preteaza la folosirea fundalului negru, in plus, schema de iluminare trebuie aleasa cu grija pentru ca nu permite surselor de lumina sa se reflecte pe fundal, adica pe plexiglas, Iar prelucrarea in photoshop se face mai greu, pentru ca retusarea obiectelor trebuie facuta de doua ori, si in realitate si in oglindire.

produs pe fundal negru

fundal negru

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*