Claudiu Studio Foto

Alegerea locatiei sedintei foto la nunta

In fotografia de nunta se obisnuieste ca mirii sa participe la o sedinta foto care se tine chiar in ziua nuntii, cand ei sunt pregatiti, imbracati si aranjati.

Intrebarea este unde se poate tine aceasta sedinta foto. Locatia poate fi importanta si ofera un cadru in care fotograful se poate juca. Locatia poate fi si un mijloc de exprimare a personalitatii mirilor.

Alegerea locatiei nu este o sarcina usoara. Este ideal sa se aleaga o locatie care sa intregeasca un concept. Spre exemplu, mireasa are o rochie clopot, o rochie care acum 150 ani era regina balurilor, plutind pe marea valsurilor si in plus, mireasa va avea o coafura inalta ca de secol 18. Apare ideea de a cauta o sala de bal, somptuoasa, in care mireasa, rochia si coafura sa fie puse in valoare.

Locatia poate fi in aer liber sau in interior. Un fotograf de nunta inteligent va tine cont la planificarea sedintei de anotimpul si data in care se va tine nunta. El va evita sa tina sedinta in aer liber in miezul verii cand sunt temperaturi de 35-36 de grade si cand mirii nu vor rezista la poze mai mult de 15 minute. In schimb, va incerca sa surprinda culorile toamnei pentru nunti de la sfarsitul lui septembrie – inceputul lui noiembrie.

Un fotograf nunta original va incerca sa evite parcurile, in care concurenta trage milioane de poze cu mirese iesite la iarba verde.

Multe locatii sunt aparent inaccesibile, nu sunt locuri publice sau se presupune ca este nevoie de o aprobare. Din experienta, stiu ca multe din aceste locatii, aparent inaccesibile, devin posibile daca se alege locatia din timp si daca se face apel la relatii. Astfel, am ajuns sa trag in muzee, in port, in cazinouri si in alte locatii „aparent inaccesibile”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*