Claudiu Studio Foto

Despre machiaj si coafura pentru sedinta foto

Sunt intrebat, deseori, de ce insist ca modelele care-mi pozeaza in studio, sa fie machiate de un makeup artist profesionist.

Intr-o sedinta foto, nu ma rezum la a descrie vizual persoana care-mi este fotomodel. Uneori, vreau sa creez altceva decat ceea ce stie si crede fotomodelul despre sine insusi. Machiajul, coafura si imbracamintea sunt principalele elemente din afara sferei foto, cu care se poate transforma o persoana.

Machiajul facut de un profesionist, coafura si elemente de styling vestimentar pot transforma o persoana, intr-un mod radical, asa cum puteti vedea in exemplele de mai jos

fotomodel nemachiat, necoafat, fara styling vestimentarfotomodel cu machiaj profesional, coafura si elemente de styling vestimentar

Incercand sa creez o femeie stilata, parul a fost coafat cu bucle, machiajul a adus multa clasa si rafinament, apoi voaleta si dantela neagra au completat intregul. Iluminarea a fost folosita pentru a creea mai mult mister. In final a rezultat o femeie misterioasa, eleganta, usor senzuala, scotand din banal fotomodelul si aducandu-l in zona fashion.

fotomodel cu look schimbat

 

Alt exemplu unde s-a dorit sa se creeze ideea unei mirese, desi fotomodelul nu avea de gand sa se marite in perioada imediat urmatoare. Parul a fost coafat intr-un coc, machiajul foarte rafinat si voalul au intregit viziunea. Remarcati cat de frumos au fost reconturati ochii. Sedinta foto a fost mai scurta decat perioada de pregatire.

fotomodel nemachiatfotomodel dupa machiaj si coafura

 

Un alt exemplu de transformare prin machiaj, coafura si styling, unde s-a dorit sa se scoata in evidenta frumuseatea ochilor fotomodelului. Parul a fost coafat in bucle largi, machiajul a scos in evidenta albastrul ochilor si elementele de styling vestimentar au intregit atmosfera primavaratica.

model nemachiatmodel dupa machiaj si coafura

 

Trebuie remarcat ca si in cazul in care nu se doresc transformari radicale, machiajul este in continuare un ingredient in reteta succesului. Fondul de ten asigura o difuzie fina la nivelul fetei a luminii, efect subtil care nu poate fi replicat in photoshop. Machiajul ochilor este probabil cel mai important deoarece aduce contrast si forma.

Intotdeauna colaborez cu profesionisti in care am incredere, cu care formez o adevarata echipa. Machiajele din aceste exemple au fost executate de make-up artist Roxana Dumitru (https://www.roxanadumitru.ro) iar hairstlyingul a fost asigurat de Viorel Arsenie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*