Claudiu Studio Foto

Despre mireasa in sedinta de portret

Mireasa tratata separat

In sedintele de portrete formale obisnuiesc sa trag si cateva fotografii numai cu mireasa, ea este vedeta incontestabila a unei nunti, si din punctul meu de vedere ar fi pacat sa nu trag cateva cadre de exceptie. Miresele au o aura de frumusete, de bucurie, uneori de melancolie in ziua nuntii. Este ziua lor speciala si asta se vede de la o posta. Pentru a face un portret reusit sunt mai multe conditii de indeplinit. Lumina este unul dintre cele mai importante in fotografie. Asezarea luminilor special pentru portretul miresei dureaza cateva minute. De exemplu pentru aceasta imagine pe care o vedeti alaturi am tras 3 cadre, ca lumina sa cada perfect. Apoi au mai fost nevoie de inca 2-3 poze ca sa surprind o expresie interesanta.

mireasa melancolica

Un alt aspect important este pozitia, care este bine sa fie naturala, relaxata. Uneori miresele insista sa li se vada rochia de nunta in toata splendoarea, sau sa fie pozat si buchetul care de multe ori este minunat si obtinut cu eforturi. Rochiile de mireasa sunt un subiect interesant, dar niciodata nu mi se par mai importante decat protagonista nuntii. Pozez deseori detalii ale rochiilor de nunta la cererea mirilor. Sedintele foto de portret de la nunta seamana cu o sedinta normala in studio, cu diferenta ca se efectueza intr-o locatie. Intotdeauna folosesc blitzurile de studio montate la fata locului pentru a da calitate fotografiilor livrate mirilor.

Problemele miresei la sedintele foto

mireasa cu rochia aranjata

Unul din cele mai mari obstacole in obtinerea unor poze cu mireasa singura in cadru este conceptia mamei sau a soacrei, sau a unei alte rude. Exista o superstitie ca daca miresa apare singura intr-o poza, atunci ea se va desparti, candva, in viitor. Este inutil sa comentez aceasta superstitie,  in care nu cred, dar daca ea apare, tin cont de parerea celor care ma angajeaza. Totusi, uneori incerc sa driblez aceasta piedica printr-o abordare fotografica aparte. Adica pun mireasa in prim plan si undeva in plan secund pun si mirele. Mirele va iesi neclar si de obicei neimportant in cadru, dar macar pot livra cateva imagini care sa para portret. Uneori, datorita tracului, emotiilor cauzate de eveniment, sau din cauza nervilor incordati, mireasa nu reuseste sa fie naturala. In aceste cazuri dau dovada de blandete si rabdare si reusesc cu o vorba buna, sau cu o gluma sa o aduc in starea necesara fotografiei.

O alta problema o constituie amestecul altor persoane in aceaste sedinte, in care este nevoie de un anumit grad de intimitate. Ii va fi dificil miresei sa pozeze, cand cativa invitati fac glume pe seama ei. Ca sa preintampin aceasta problema incerc sa nu permit accesul nimanui la sedinta foto cu mireasa sau cu mirii. De multe ori, pana sa trag o imagine deosebita, trec cateva minute si apare nerabdarea. Mirele, socrii, parintii sau nasii trebuie sa inteleaga importanta acestor fotografii si sa-si stapaneasca nerabdarea.

Timpul este probabil cea mai pretioasa resursa la o nunta si el trebuie valorificat din plin.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*