Claudiu Studio Foto

Portret de business in studio

Sunt solicitat de multe ori de conducatori de companii, de directori, CEO, de oameni de business care au afaceri proprii sau de angajati de top ai firmelor sa le fac portrete pe care sa le poata folosi in CV-uri, la interviuri, in articole de presa sau pe site-uri web.

Pentru astfel de persoane sedinta foto in studio este o varianta foarte potrivita. In alt articol vom discuta si despre varianta unei sedinte tinuta la sediul firmei, unde se urmareste a fi prezentat omul in mediu sau de lucru.

Care sunt avantajele unei sedinte in studio pentru obtinerea portretelor?

In primul rand, in studio fotograful are maximum de mijloace tehnice disponibile, in special lumini si modificatori de lumina. Si cum lumina este cel mai important lucru din fotografie, atunci este clar ca cele mai bune rezultate se vor atinge in studio.

In al doilea rand, fundalul este clasic, neutru si nu distrage atentia de la subiect.

In al treilea rand, fiind scos din mediul sau familiar, subiectul se va concentra mai bine la ce are de facut in fata camerei. De asemenea, va fi obligat sa aloce un anumit timp pentru sedinta foto, timp in care nu va fi deranjat de telefon, de secretara, etc, cum s-ar intampla daca s-ar fotografia in sediu companiei.

Cum se pregateste sedinta foto de portret?

Va trebui sa hotarati ce haine veti purta. Recomandarea mea este sa aveti un rand de haine protocolare (costum-cravata pentru barbati, deux-piece pentru femei) si o tinuta casual (blugi- tricou, camasa-pantaloni, fusta-bluza,).

Vor fi evitate culorile puternice care pot distrage privitorul de la subiect catre imbracaminte, sau culorile care pot da reflexe neplacute. De exemplu daca purtati o camasa verde, o parte din lumina va fi reflectata de camasa pe gat si vor aparea usoare pete de culoare verde. Nu este cazul sa cadeti in cealalta extrema si sa veniti numai in gri.

Este bine sa aveti elemente de stil care sunt in acord cu personalitatea dv., de exemplu un ceas de mana, o cravata anume, un ac de cravata, un colier de perle, etc.

Domnisoarele si doamnele trebuie sa fie machiate cu un fond de ten opac si mat.

Mai jos aveti cateva fotografii de exemplu, de la o sedinta foto in studio.

Am inceput cu un portret in picioare si o atitudine relaxata.

portret de business in picioare

Am continuat cu un plan american in care omul de afaceri era foarte relaxat.

portret in plan american

Apoi am trecut la o pozitie des folosita in America pentru vice-presedintii de companii.

pozitie relaxata

Am schimbat din nou pozitia oferind alta perspectiva de incredere si relaxare

portret de business - barbat

Apoi am schimbat si lumina si pozitia incat sa pot produce un portret artistic cum se facea in anii 50 in SUA oamenilor de stat sau ganditorilor.

portret de business sepia

A urmat un potret clasic „cap si umeri” care poate fi folosit in cele mai multe situatii.

om de afaceri zambind

Bineinteles ca am facut si cateva poze in camasa pentru situatii in care se cer fotografii mai putin formale.

in camasa

portret cap si umeir

Toate fotografiile prezentate aici au fost retusate, dar cu multa masura, ca sa nu para nenaturale.

Spread the love

O parere despre “Portret de business in studio

  1. Bogdan Spataru

    Am fost la Claudiu pentru o sedinta normala. Sunt foarte multumit de alegerea mea, deoarece totul a decurs cum trebuie si sunt multumit de rezultate. Il recomand oricui are nevoie de poze profesionale cu cea mai mare incredere, iar eu cu siguranta voi reveni atunci cand o sa vreau alt set.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*