Claudiu Studio Foto

Ce inseamna fotograf profesionist de nunta

Definitie
Cea mai simpla definitie spune ca fotograful profesionist este cel care castiga majoritatea veniturilor din fotografie. Se presupune ca el trebuie sa fie un specialist sau specializat in domeniu.

Conduita la nunta
Oricine se asteapta ca un profesionist sa se comporte exemplar, profesional. Rabdarea este o calitate indispensabila pentru a prinde anumite momente sau situatii, pentru a suporta mojiciile unor invitati beti care vor neaparat poze, pentru a nu se certa cu cameramanul care filmeaza dintr-o pozitie fixa si care nu suporta sa-i treaca cineva prin fata. Pentru a astepta ca ospatarul sa-si scoata mana din cadru la taierea tortului de nunta. Pentru a calma mireasa care la vederea aranjamentului meselor este cuprinsa de furie. Si exemple pot continua…

Experienta la nunti

ginerele si mireasa rastoarna galeata cu apa

Experienta dobandita in ani de zile de pozat la nunti il ajuta pe fotograf sa faca fata unor situatii, sa prevada altele. Se va descurca mai bine in situatii critice. Va judeca mai repede si corect conditiile de lumina, va seta repede si corect aparatul astfel incat expunerea si focusul sa asigure o poza perfecta din punct de vedere tehnic. In acelasi timp, va sesiza mai repede si elementele care au valoare artistica. Daca va dori sa „inghete” miscarea va stii ce timp de expunere sa foloseasca, la fel si in cazul in care va dori ca miscarea sa fie simitita in cadru va seta un timp potrivit de lung. Tot experienta ii va spune fotografului cat mai este din ceremonia religioasa si ce evenimente vin la rand. Tot experienta il va ajuta sa stie in ce loc sa stea, ca sa surprinda cat mai bine anumite scene. Un fotograf de nunta trebuie sa fie bagacios, fara a fi grosolan, el trebuie sa fie in multe locuri, printre miri, printre invitati, sa surprinda un instantaneu cu mireasa si mama discutand, sau un instantaneu cu mirele glumind cu nasul. Uneori va trebui sa stea in spatele preotului, rasuflandu-i in ceafa, alteori in fata altarului, dar va stii sa nu se interpuna niciodata intre preot si altar cand parintele este cu fata la altar.

Dotarea tehnica
Fotograful profesionist de nunti va avea intotdeauna la el echipament de rezerva. Se poate intampla ca un blitz sa nu mai functioneze, o camera oricat de performanta se poate defecta, un card poate avea sectoare busite. Este datoria profesionistului sa fie pregatit pentru astfel de situatii. Eu am intotdeauna o camera foto de rezerva si un blitz de rezerva pentru camera. Folosesc intotdeauna cel putin doua blitzuri de studio si este putin probabil sa cada amandoua.

Consecventa
Profesionalismul se vede si din consecventa cu care fotograful isi urmareste telurile. La sedinta de portret el va urmari realizarea unor anumite poze, unele impuse de mire sau de mireasa, altele propuse de el. Aceasta consecventa trebuie sa mearga pana la limita de a nu supara pe nimeni din personajele importante ale nuntii.

Multe ar mai fi de spus, dar nu vreau sa plictisesc.

Iata aici un link catre un monstru clasic al fotografiei de nunta profesionist american

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*