Claudiu Studio Foto

Retus de imagine pentru fotomodele

Prelucrarea digitala sau retusul este folosita foarte mult in fotografia de moda sau in fotografia glamour. Practic n-o sa intalniti nici o imagine publicata in reviste care sa nu fi suferit un proces de prelucrare computerizata, majoritatea fotomodelelor ne mai avand nici un centimetru patrat de piele naturala, neretusata.

Fotografie realizata in studio cu un fotomodel care avea mici imperfectiuni, mici cicatrici. Imaginea nu este nici macar la un sfert din rezolutia originala, dar va puteti da seama de efectul retusului asupra fotomodelului. Scopul secundar al acestui retus a fost pastrarea recogoscibilitatii modelului. Nu au fost modificate trasaturile. A fost pastrata textura pielii si culoarea originala a ochilor. Au fost indepartate micile cosulete, brobonite, cicatrici si alunite si au fost estompate cearcanele. Ochii au fost facuti mai luminosi, s-a adaugat un pic de volum buzelor prin straluciri. A fost marit contrastul, dar nu foarte mult.

fotomodel inainte de retus
fotomodele dupa retus

 

Pentru stilul glamour retusul este intensiv si are un rol foarte important. In urmatorul exemplu de prelucrare digitala au fost facute modificari dramatice, dupa cum puteti vedea in comparatia inainte si dupa. Fotomodelul a fost infrumusetat, ochii au fost pusi in evidenta, imperfectiunile pielii au fost indepartate, culorile si contrastul au fost intensificate, unele forme au fost corectate.

model inainte de retus
model dupa retus

 

In cel de-al treilea exemplu de prelucrare computerizata veti vedea modificari majore. Aici nu conta daca rezultatul final era radical diferit de original, pentru ca imaginea urma sa fie folosita intr-o reclama. Au fost transformate linia nasului, a gatului si a pometilor in ideea de a crea un model mai elegant, mai fin. Au fost modificate culoarea ochilor, a parului si a rujului. Au fost netezite firele de par rebele.

fotomodel inainte de retus - imagine originala
fotomodel dupa retus - imagine modificata
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*