Claudiu Studio Foto

Retus pentru barbati

Cand se pronunta cuvantul „retus” toata lumea se gandeste la modificarile care i se aduc unei fotografii ce prezinta o femeie. Totusi, chiar si barbatii beneficiaza de retus in urma sedintelor foto, chiar daca nu este atat evident.

Cerintele pentru retusul barbatilor sunt usor diferite de cele pentru femei. Barbatii nu trebuie sa aiba pielea foarte fina, dar asta nu inseamna ca pielea lor nu trebuie „curatata” si ca nu exista o multime de mici amanunte, unde prelucrarea digitala sa nu fie de folos. Unii barbati, cu inceput de calvitie, cer sa li se puna par, o fac foarte rar nu neaparat pentru ca este o operatiune dificila, ci pentru ca schimba prea mult aspectul, iar cei care-i cunosc isi vor dea seama de modificare.

portret in studio al unui barbat

Mai sus, este un exemplu de portret, facut in studio, care avea nevoie de retus. Mai jos aveti marita doar zona fetei pentru a putea vedea mai bine detaliile.

barbat inainte de retus
barbat dupa retus

Se observa cu usurinta ca au fost indepartate toate bubulitele, porii dilatati, petele si micile neregularitati ale pielii. Au fost atenuate cearcanele si pungile de sub ochi si au fost nivelate adanciturile din frunte si unele riduri. Linia nasului si a urechii au fost usor modificate. A fost scoasa roseata din ochi si vinisoarele au fost sterse, in plus ochii au fost facuti mai luminosi. Rezultatul final este, asa cum s-a intentionat, foarte natural. Retusul nu este evident si nu a fost afectata recognoscibilitatea persoanei, in schimb barbatul a mai pierdut din oboseala.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*