Claudiu Studio Foto

Retus portret pentru femei

Fotografie realizata in studio cu o fata frumoasa. Imaginea nu este nici macar la un sfert din rezolutia originala, dar va puteti da seama de efectul retusului. Am ales in mod special o fata frumoasa, o persoana fara probleme la nivelul tegumentului, tocmai pentru ca unii sunt de parere ca nu este nevoie de retus intr-un astfel de caz. Am vrut sa demonstrez ca chiar si o frumusete are nevoie de prelucrare digitala, chiar daca a fost machiata de un profesionist.

In primul rand am indepartat micile imperfectiuni ale pielii, apoi am sters cele cateva fire de par care traversau fata. Schimbarea importanta a fost facuta prin estomparea cearcanelor. Am mai luminat ochii si le-am mai adus putina culoare, am mai modificat un pic linia interna a buzei de sus si foarte putin umbrele de pe frunte.

portret inainte de retus
portret dupa retus

 

In cel de-al doilea caz, am procedat similar, intai curatind tenul, apoi scotand roseata din ochi. Am inlaturat puful de pe fata, vizibil pe obrazul din dreapta, am corectat buzele si am modificat linia spatelui si a obrajilor. Subtierea fetei si estomparea pliului din preajma gurii, in partea stanga au mai intinerit putin modelul.

portret inainte de prelucrare
portret dupa prelucrare

 

Trebuie spus ca in ambele exemple am plecat de la o baza buna, adica ambele modele fusesera machiate de un make-up artist profesionist si asta a ajutat enorm.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*