Claudiu Studio Foto

Sedinta de portret in natura

Nu este obligatoriu ca sedintele foto de portret sa se faca in studio, uneori iesirea in natura este benefica, aduce varietate si naturalete si produce fotografii interesante.

Este ideal ca sedintele foto in natura sa se faca primavara sau toamna. Iarna este dificil datorita frigului si fenomenelor specifice care fac ca subiectul sa-si piarda aspectul natural al tenului (invinetire). Vara este mult prea cald si transpiratia este principalul dusman. Toamna este cel mai frumos anotimp pentru a trage portrete in parc, in padure, pe pajisti sau langa lacuri. Bogatia de culori din vegetatie asociata cu cerul albastru dintr-o zi senina sunt cel mai frumos fundal pentru o sedinta foto de portret.

Portret de femeie in parc

Pentru ca ar fi fost incomod sa stea cu ochii inspre soare, i-am cerut femeii sa stea cu spatele la soare si acest fel isi putea tine ochii deschisi fara efort. Am folosit un blit profesional pentru a ilumina fata femeii, iar soarele i-a asigurat lumina de contur. Tot soarele a dat accente pe coroana copacilor, dar fiind destul de jos lumina lui nu a inundat tot peisajul.

Portret in picioare de femeie in natura

In natura, chiar daca am iesit pentru a face portrete, intotdeauna trebuie aratata si locatia pentru ca este aproape la fel de importanta ca si subiectul. De asemenea, imi permit sa va atrag atentia ca portretul este reprezentarea unei persoane, care poate fi aratata in intregime, nu cum se crede de catre majoritatea oamenilor ca ar fi numai bust si cap.

Femeie pe marginea lacului

In fotografia de mai sus am folosit soarele in cadru, am cerut modelului o atitudine mai potrivita cu fotografia de moda si am produs un portet in picioare,

femeie in plan american in parc

La unele sesiuni foto schimb doua trei locatii, in acest caz, din lipsa de timp am tras toate fotografiile in acelasi loc, doar cu mici schimbari de orientare.

femeie pe bara in parc

In parc folosesc ceea ce gasesc la fata locului, o banca, un stalp de iluminat stradal, o fantana arteziana, in acest caz am folosit bara protectoare care inconjoara lacul.

Portret de femeie in parc

Femeie prinzandu-si tocul cu mana

Aici i-am cerut subiectului sa-si prinda tocul cu mana, intr-o atitudine indiferenta fata de camera sau fotograf. Multe persoane n-au mai pozat si se simt stangace in fata aparatului, de aceea le sugerez ce sa faca, cum sa stea in poze.

Roscata in picioare in parc

Sugerez intotdeauna modelelor pe care le fotografiez si prin modele ma refer la subiecti, sa aduca la sesiunea foto mai multe tinute sau macar cateva obiecte vestimentare care sa poata fi schimbate usor. In acest caz, femeia si-a dat jos puloverul si l-a inlocuit cu un taior.

Femeie cu taior in natura

Femeie in parc pe marginea lacului

Femeie cu aripile desfacute

Aici modelul si-a schimbat pantofii rosii cu ghete negre, iar taiorul rosu a fost inlocuit cu un sal grena cu negru. Unele accesorii vestimentare sunt potrivite pentru ca subiectii sa se joace cu ele si astfel sa aduca varietate sesiunii foto.

Femeie cu soare in natura

Cu soarele care se ducea spre asfintit, natura ne-a furnizat un final interesant pentru aceasta sedinta foto.

Spread the love

2 thoughts on “Sedinta de portret in natura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*