Claudiu Studio Foto

Colectie de haine – sedinta foto de moda pentru catalog

In fotografia de moda un element important il reprezinta fotografiile de catalog, care prezinta o colectie de haine sau pur si simplu o selectie, ce urmeaza sa fie pusa in vanzare. De cele mai multe ori, fotografiile de catalog nu mai sunt printate in cataloage, ci ajung sa fie folosite pe site-uri web de prezentare, pe magazine online sau in galerii online.

Dati click pe pozele mici pentru a vedea variantele marite.↓

Aceasta sedinta este potrivita atat pentru creatorii de moda, cat si pentru comercianti, atat timp cat se intelege ca nu se vor creea imagini de reclama, ci doar poze de catalog.

  Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre sedinta foto pentru catalog:

 • sedinta se poate desfasura in studio in cazul in care nu aveti foarte multe piese (se pot trage 30-40 de rochii, dar nu mai mult din lipsa de spatiu)
 • pentru mai multe vestimentatii se poate amenaja un setup in orice locatie spatioasa (se vor deplasa luminile si fundalul in respectiva locatie)
 • indiferent daca aduceti hainele la studio, sau se va trage intr-o locatie, este bine sa aveti pregatite stand-ere pentru nu se sifona si pentru a nu fi nevoie sa fie recalcate
 • trebuie sa aveti pe cineva care sa retuseze hainele (calcare, ajustare pe talie, adaptare la fotomodel)
 • trebuie sa aveti pe cineva care sa asorteze piesele de imbracaminte cu accesoriile la moda (pantofi, poseta, cercei, bratari, margele), un stilist este util
 • se poate trage cu fotomodele sau cu manechine de plastic
 • daca se trage cu fotomodele trebuie asigurate machiaj si hair-styling (va pot face recomandari pentru ambele domenii)
 • daca se trage cu manechin de plastic trebuie sa aveti pe cineva care sa imbrace si sa dezbrace manechinul

De obicei, aceste sedinte foto dureaza mult si se pot trage 30-40 de rochii intr-o zi, daca se folosesc doua fotomodele. In timp ce una este la cadru, cealalta se schimba si se pregateste. Trebuie sa aveti in vedere ca machiajul pentru doua fotomodele dureaza aproape doua ore.

Pentru Imaginile care vor ajunge pe site se va face un retus sumar – nu este nevoie de mai mult pentru ca se folosesc imagini de dimensiune mica, care prin micsorare pierd din detalii. Daca imaginile vor ajunge sa fie tiparite sau printate intr-un catalog, atunci retusul trebuie facut in detaliu, dupa toate rigorile folosite in orice fotografie pe care o puteti vedea in revistele de moda.

Planificarea sedintei este foarte importanta. Astfel, daca toate detaliile au fost stabilite din timp, la cadru, nu se va pierde timp inutil si lucrurile vor merge repede. Cand nu se trage pe fundal alb si se doreste ca fundalul sa exprime ceva, atunci locatia conteaza si trebuie avut in vedere daca este in interior sau in exterior. Daca se trage in exterior si lumina soarelui nu este constanta, adica soarele intra si iese din nori, atunci viteza de lucru scade pentru ca trebuie ajustati parametrii de expunere in acord cu lumina ambianta fluctuanta. Daca se trage in interior se va hotara dinainte daca se vor folosi mai multe locuri si ordinea in care se trage in aceste locuri, pentru ca mutarea luminilor si refacerea setup-ului de lumina dureaza,

Spread the love

3 thoughts on “Colectie de haine – sedinta foto de moda pentru catalog

 1. Claudiu Autorul postarii

  Depinde cat de repede se pot face fotografiile, adica daca se pierde timp cu accesorizarea, cu schimbatul tinutelor, probabil ca 75-100 de Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*