Claudiu Studio Foto

Sedinta foto in aer liber

Mi-as dori sa fac mai des fotografie in aer liber, dar exista multe piedici ce trebuie depasite pentru a avea o sedinta foto reusita. In continuare voi exemplifica cu o familie de trei persoane doritoare de cer senin si verdele vegetatiei. Familia si-a dorit sa aiba fotografii facute in parc, dar cum mai toate parcurile din Bucuresti sunt aglomerate si deja bine cunoscute in poze, familia a decis sa mergem in parcul de la Mogosoaia, pe marginea lacului.

portret de familie pe marginea lacului

O sedinta foto in parc trebuie organizata bine. In primul rand am verificat prognoza meteo pentru ziua aleasa si m-am asigurat ca nu sunt sanse de ploaie. In al doilea rand am adus in parc unul-doua blituri care sa ma ajute. In natura, de cele mai multe ori, cand este soare puternic, subiectilor nu le este comod sa stea cu fata in soare si vor strange ochii. De aceea, ii asez cu spatele la soare si trebuie sa pun un blit sa le ilumineze fata. In al treilea rand, am discutat cu familia si ei au dorit sa pun mai mult accentul pe copil si si-au dorit multe instantanee, in afara portretelor clasice.

copil la leagan in parc

Cerul albastru cu nori albi a fost un bonus, l-am „ajutat” cu un filtru polarizor si a devenit un superb fundal pentru fotografiile din parc.

portret copil in leagan

Copilul de doi ani avea foarte multa energie si ca sa-l „prind” trebuia pacalit sa stea intr-un singur loc macar cateva minute. Parintii au fost de ajutor in aceste situatii, atragandu-i atentia, facandu-l sa fie concentrat la ceva.

baiat pe tobogan

copil in balansoar cu arcuri

Cum expresia fetei se schimba la fiecare secunda, am tras foarte multe cadre sa ma asigur ca prind si ceea ce-mi doream. Copilul a fost neasteptat de cooperant si lipsit de toanele si capriciile varstei.

familie pe banca in parc

mama cu copilul stand in parc

copil cu sticla de apa in parc

copil in carca tatalui

familie in aer liber pe marginea lacului

Sedinta foto s-a incheiat la vila familiei, unde am facut foarte multe poze, dar asta este alta poveste.

Spread the love

2 thoughts on “Sedinta foto in aer liber

  1. RADOI IULIANA

    Foarte frumoase cadrele si transmit un impact emotional puternic,mai alesc cele cu copilul.Sunt pasionata de fotografie,am facut si un curs de cateva luni,dar descopar in fiecare zi cand fotografiez sau citesc un articol pe diferite teme in fotografie,descopar noutati .Detin un Nikon3100 trei obiective:18-55 de kit,70-300 nikor si 17-55 Sigma,incet incet m-am obisnuit cu ele ,deorece chiar si in timpul scolii ma foloseam doar de un ultracompact CANON SX 420 IS.Vreau sa va intreb ,va rog frumos ,ce obiectiv ati folosit la aceasta sedinta foto.Multumesc,va doresc lumina buna si mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*