Claudiu Studio Foto

Sedinta foto in studio pentru fotomodele

Este bine sa faceti programarea unei sedinte foto cu cel putin 24-48 de ore inainte.

Pentru ca o sedinta foto dureaza este bine sa va inarmati cu rabdare.

Daca nu mergeti la coafor, nu va spalati pe cap in seara dinaintea sedintei pentru ca parul va sta umflat si se va electriza usor. Spalati-va cu 2 zile inainte. Daca mergeti la coafor cereti sa nu foloseasca fixativ, pentru ca acesta poate da, in fotografii, senzatia de par nespalat, deoarece straluceste neuniform pe anumite zone unde cade lumina. Epilarea pe maini, picioare, sub-brat este bine sa se faca cu cel putin 3-4 zile inainte de sedinta foto, astfel incat brobonitele rosiatice specifice postepilarii sa aiba timp sa dispara. Blondele cred ca parul de pe maini nu trebuie epilat pentru ca este deschis la culoare si nu se vede. Gresit, camera foto digitala va surprinde suficiente detalii incat sa nu va placa cum arata antebratele, iar lumina laterala va scoate in evidenta parul.

fotomodel in extaz

Daca nu ati mai facut nici o sedinta foto pana acum, studiati-va in oglinda cateva posturi. De ajutor este fisierul pdf cu pozitii. Studiati-va si expresiile fetei, incercati sa va stapaniti muschii faciali, astfel incat fata dv. sa raspunda dorintelor dv. Un zambet frumos este cel in care gura este simetrica, in caz ca unul din colturile gurii este mai ridicat, incercati sa corectati asta in oglinda.

Pregatiti cat mai multe haine pentru sedinta foto. Este mai bine sa carati cu dv. o valiza intreaga,  din care sa putem alege ce va prinde cel mai bine, decat sa nu avem de unde alege. Uneori subiectivitatea va impiedica sa va dati seama in ce haine aratati mai bine, asa ca aduceti-le si pe cele care nu sunt neaparat favoritele dv. Nu neglijati incaltamintea. Ar trebui ca fiecare tinuta sa aiba o pereche de incaltari asortata. Luati cu dv. cat mai multe accesorii: cercei, bratari, coliere, lanturi, curele, centuri, posete, esarfe, etc. Nu uitati costumul de baie. Daca ati optat sa nu folositi machioza mea, atunci luati cat mai multe farduri cu dv. Cat mai multe culori. Sa nu va lipseasca fondul de ten si anticearcanul, fardul de pleoape, rujul.

Cand veti ajunge la studio, mai intai vom sta de vorba sa aflu ce anume doriti. Este un fel de „anamneza” care va mai destinde atmosfera. Imi veti arata hainele si vom alege impreuna tinutele in care veti face fotografiile si o strategie pentru intreaga sedinta. Daca exista dubii, este posibil sa probati hainele sa vedem cum cad pe dv. Daca ati ales sa fiti machiata de machioza mea, atunci machiajul va dura cam o ora. Daca doriti sa va machiati singura va trebui sa tineti cont de sfaturile mele. Toate aceste pregatiri vor face sa aratati cat mai bine in poze.

Veti imbraca prima tinuta si dupa ce machiajul va fi gata, vom trece la treaba. Voi face cateva fotografii dupa care le vom vizualiza impreuna pe computer. Veti putea astfel sa vedeti imediat cum aratati si ce anume trebuie corectat. Intreaga sedinta va decurge in acest fel, dupa fiecare set de poze pentru o tinuta, ne vom uita pe calculator sau pe display-ul camerei foto.

In studio, de multe ori, fotomodelele se inhiba sau se simt stinghere din cauza golului din jurul lor, Pentru a depasi aceasta etapa vom folosi si un scaun obisnuit, sau unul de bar, pentru a oferi sprijin, in plus am suficienta rabdare pentru a va face sa intrati in ritm. Veti primi indicatii, vom lucra impreuna si sunt sigur ca fotografiile rezultate va vor incanta.

Dupa terminarea sedintei foto, daca doriti putem alege impreuna fotografiile care vor fi prelucrate (retusate). Prelucrarea pozelor va dura una – doua zile. Puteti vedea in ce consta procesul de retusare aici.

Aici veti gasi exemple de machiaj si cat de important este machiajul fotomodelelor pentru o sedinta foto machiajul pentru sedinta foto.

Dupa durata, numarul de imagini retusate si alte criterii, exista mai multe sedinte foto. Urmariti linkul pentru a vedea preturile sedintelor.

Am gasit pe youtube o multime de tutoriale cu pozitiile de baza in modeling. Daca chiar doriti sa deveniti fotomodel, incercati sa le invatati pe de rost si sa exersati in oglinda:

 

pozitia 2  pozitia 3  pozitia 4  pozitiile 5,6  pozitiile 7,8,9 pozitia 10  pozitia 11  pozitia 12  pozitia 13  pozitia 14  pozitia 15 pozitia 17  pozitia 18  pozitia 19,20

3 thoughts on “Sedinta foto in studio pentru fotomodele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*