Claudiu Studio Foto

Folosirea teleobiectivelor in fotografia de nunta

Avantajele folosirii teleobiectivelor in fotografia de nunta sunt:

1. Compresia subiectului, adica parti ale subiectului par mai plate decat sunt in realitate. Nasul, barbia, pometii se aplatizeaza si fata pare mai placuta, mai putin colturoasa. Prin comparatie, folosirea obiectivelor superangulare creeaza fete bombate, caricaturale, cu nasuri mari si pometi pronuntati.

2. Izolarea subiectului, adica subiectul umple aproape tot cadrul si nu apar in fotografie elemente care sa distraga atentia. Trebuie remarcat ca izolarea subiectului se poate face de la distanta mare, astfel incat subiectul nu „simte” prezenta fotografului, deci sunt mai multe sanse sa se obtina instantanee interesante.

3. Camp ingust de profunzime, subiectul poate fi in zona de claritate iar tot fundalul poate fi extrem de neclar, ceea ce creeaza un efect placut si ajuta la izolarea subiectului. In acest fel, se poate scapa de elemente nedorite din spatele subiectului prin neclaritatea lor.

Multi fotografi nu folosesc teleobiective la nunta din mai multe motive. Unii nu au. Altii considera ca nu merita sa piarda timpul sa schimbe obiectivul pe care-l folosesc de obicei cu un teleobiectiv. Se tem ca ar putea pierde scene importante, care nu pot fi fotografiate decat din apropiere. Altii nu pot anticipa cand pot folosi tele-ul pentru o perioada relativ mai lunga, incat sa nu aiba probleme.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*